Moose’s Tooth

Ham and Eggs Couloir – V 5.8 AI4 – 10,300ft / 3139m.
Ham and Eggs er en av de mest klassiske rutene i Alaska. Dette er en direkte linje mot toppen av Moose´s Tooth. Denne estetiske linjen byr på 1000m med morsom klatring, fantastiske omgivelser og kort anmarsj.
Klatringen følger en renne med mindre opptak med brattere is og stein mellom lettere klatring på snø. Siste del følger ryggen til toppen med flott eksponert klatring. Våre guider har lang erfaring fra dette området og kjenner dette fjellet og denne ruta spesielt godt. Dette er en unik mulighet til å bli med en meget erfaren guide som kan vise deg alle triksene i boka og gi deg en opplevelse du vil huske resten av livet.

Er denne turen for meg?

Dette er en tur som krever noe erfaring med alpinklatring samt erfaring fra vinterfjellet. Ta kontakt med oss så kan vi finne ut hva som er nødvendig å trene på. Vi kan sette opp et program som gjør deg i stand til å bli med på denne turen

Praktisk informasjon:

Tentativ turplan

Turen tar 5-7 dager for å kunne tilpasse oss været og klatre under de mest optimale forholdene

Dag 1: Forberedelser og fly ut til bascamp
Dag 2 – 6: Forberedelser og klatring Selve klatringen på Ham & Eggs blir gjort i løpet av en lang dag. De resterende dagene er lagt inn for å velge det beste værvinduet. Dagene man klatring bruker vi på trening, instruksjon og hvile.

Dag 7: Pakke og fly tilbake til Talkeetna.

Når

Datoer: Midten av April – May
Antall dager: 5 – 7 days.

Erfaring

Du må kunne følge på WI 4 Ice og kunne bruke stegjern på stein. Utenom dette må du være i god form og ha basis kunnskap om vinterfjellet.

Utstyr

Ved bestilling av tur sender vi deg en komplett utstyrsliste. Vi har mye utstyr til utleie slik at du unngår de store investeringene.

Inkludert

Inkludert i pris:
Vi kan gi deg en total pakke der alt er inkludert utenom alkohol og personlig reiseforsikring

Ikke inkludert i pris:
– personlig klatreutstyr
– reiseforsikring
– alkohol

Related Projects