Ama Dablam

Ama Dablam (6812m), et fjell man ikke kommer unna hvis man retter blikket mot Nepal. Ved porten til de høye 8000m ligger dette fjellet som gang på gang har blitt kåret til et av de vakreste fjellene i verden og det med god grunn. Dette fjellet inviterer til klatring og vil øyeblikkelig trekke oppmerksomheten mot seg der det ligger høyt over sherpa landsbyene i verdens mest kjente fjellmassiver, Khumbu regionen.

Vi følger den klassiske sørvest ryggen. Her vil den fantastiske utsikten passe perfekt sammen med flott klatring. Fra solid granitt på den nedre delen, videre til den skarpe snøryggen høyere opp og til slutt topp veggen. I sentrum av de mange berømte 8000m står dette fjellet og venter på eventyr.
Det er lagt opp faste tau opp sørvest ryggen slik at man kan bevege seg effektivt og trygt i høyden. Dette gjør klatringen noe enklere og sekkene lettere, men dette fjellet skal ikke undervurderes og vil kreve at man er i god form, kan bevege seg trygt på is, snø og stein.

Er dette en tur for meg:

Alle som melder seg på en slik tur må være i god form. Ha noe erfaring fra høyden (4000m+). Du må kunne klatre 4+ i fjellstøvler og ha erfaring med klatring på is og snø. Det er en forutsetning at du kan bevege deg selvstendig og trygt på faste tau med assistanse av en guide.

Turplan

Innledningsvis vil vi bruke to dager i Katmandu til se på lokale attraksjoner og handle. Deretter flyr vi til Lukla. Fra Lukla vil vi bruke 6 dager på å gå til Pangboche som ligger ved foten av sørvest ryggen til Ama Dablam. Dette er en flott tur som gir oss mulighet til å akklimatisere litt, titte innom flere landsbyer på veien og oppleve lokal kultur.

De neste dagene vil vi bruke tiden på mer akklimatisering med en tur på Lobuche som er over 6000m. Her har vi god tid og vil fokusere på flott utsikt og forberedelser til klatringen på Ama Dablam.

Resten av turen vil handle om Ama Dablam og hvordan vi skal komme oss opp og ned på en trygg måte. Vi vil møte bærere og sherpaer som skal bistå på turen. For å klatre et så høyt fjell som Ama Dablam betyr det at vi må ha en god strategi og ikke bevege oss for fort oppover for å unngå høydesyke. Dette gjøres at vi vil bevege oss en del opp og ned på fjellet og flytte camp høyere og høyere før vi endelig kan etablere oss i
Camp III på 6400m. Herfra gjør vi toppstøtet såfremt forholdene og formen er god nok.
Å nå toppen på Ama Dablam er naturligvis høydepunktet på turen på flere måter. Her har du en av de beste utsiktene i Nepal med Everest, Makalu, Cho Oyo og mange flere kjente topper rundt deg.
Etter en god hvil på toppen venter nedstigning til camp II eller III. Og neste dag går vi helt ned til base camp hvor det kanskje venter en liten fest.
Vi har langt inn flere ekstra dager på denne turen for å ta høyde for å kunne tilpasse oss været og bli skikkelig akklimatisert.
Klatring i stor høyde medfører mer risiko og marginene er mindre enn når vi klatrer lavere fjell. Høyden påvirker oss om vi vil eller ikke og risikoen for høydesyke gjør at denne turen krever mye av våre guider og av våre gjester. Vi har lang erfaring fra Himalaya og vet hva som skal til og hvordan dette kan gjøres så trygt som mulig. Ta kontakt med oss så kan vi lage en plan som vil forberede deg på best mulig måte.
Detaljert turplan utarbeider vi sammen med deg når du bestiller slik at vi får mest mulig ut av turen.

Praktisk informasjon:

Priser

Kontakt oss for pris.

Inkludert

Vi kan lage en totalpakke til deg som inkluderer det meste av reise og opphold samt guiding. Du må regne med å stille med eget personlig utstyr og dekke personlig forsikring.

Related Projects