Alpint toppturkurs

Har du et ønske om å utvikle deg som skikjører? Titter du stadig opp på bratte linjer og isete rygger? Dette kurset tar for seg elemntære ferdigheter som må til for å kunne ferdes trygt i bratt terreng om vinteren.
Mange plasser i vinterfjellet krever bruk av stegjern og isøks for å ferdes trygt. Mange tar lett på disse ferdighetene og er ikke klar over hvordan man bruker disse hjelpemidlene på en trygg måte. Hvordan skal man ta seg opp og ned brattere partier på en trygg måte, skal man bruke øks, skal man stå/gå på ski eller trenger vi tau. På dette kurset jobber vi med skiteknikken i bratt terreng, bruk av stegjern og isøks på en sikker måte og enkel bruk av tau. Kurset vil gi deg en innføring i hvordan du skal vurdere enkeltheng, hvordan komme deg opp og ned ved bruk av forskjellige hjelpemidler og hvilken teknikk som er best egnet på ski i bratte heng.
Våre guider/instruktører har den høyeste utdannelsen verden når det kommer til ski og klatring gjennom IFMGA. De vil sørge for at dere får mest mulig ut av kurset.
Sørg for at du er best mulig forberedt for skisesongens bratte gleder og meld deg på et kurs i dag!

Er dette noe for meg?

Dette kurset er laget for erfarne skikjørere som ønsker å utvikle ferdighetene sine. Du må være komfortabel med å kjøre 40+ graders heng for å melde deg på dette kurset. Det er forutsatt at deltagerne har grunnleggende kunnskap om skred og kameratredning i skred. Vi kan tilpasse dette kurset til ferdighetsnivå og ønsker på forespørsel.

Lofoten Ski Lodge

Hvis du trenger overnatting så har er Lofoten Ski Lodge det perfekte stedet å bo. Vi vil bruke Lofoten Ski Lodge som utgangspunkt for alle kursdagene. Les mer om Lofoten Ski Lodge.

Praktisk informasjon:

Kursplan

Kurset går over 2,5 dag.

Første kveld går vi igjennom skredvurdering, utstyr og erfaringsnivå.
De to påfølgende dagene bruker vi ute og oppsøker terreng som gir oss gode læringsmomenter og hvor vi kan øve på forskjellige teknikker.

Time

Datoer: April 13 – 15, 2018
Lengde: 2,5 dager.

Vi kan sette opp dette kurset til andre tider og med flere dager dersom dere er flere enn 4

Erfaring

Være komfortabel med å kjøre 40+ grader heng med varierende snø. Grunnleggende kunnskap om skred og kameratredning i skred. Ta kontakt for spørsmål om erfaringsnivå.

Utstyr

Vi vil sende ut en komplett utstyrsliste ved booking av kurset. Vi har div utstyr til utleie ved behov.

Pris

3600,- NOK. pr person
Minimum 4 deltagere

Inkludert

Inkludert i prisen:
– alle utgifter til instruktør og alt av felles klatreutstyr

Ikke inkludert:
– personlig skiutstyr, personlig klatreutstyr, stegjern og isøks samt mat, overnatting og reiseforsikring

Related Projects